De ervaring van Anne

Hoi! Ik ben Anne, 21 jaar. Ik ben nu derdejaars SSR-lid en studente psychologie.

De eerste keer dat ik op SSR kwam in mijn EL CID voelde het gelijk goed. Leden kwamen naar me toe om te kletsen en waren heel geïnteresseerd. De sfeer was knus en het was te merken dat iedereen elkaar kende. Zelfs bij het bestuur kon je zo naar binnen lopen voor een praatje. Ook is SSR heel divers, de leden en disputen zijn allemaal heel verschillend en iedereen vindt wel iets waar ze bij passen.

Een groot voordeel van een studentenvereniging is dat je ook mensen leert kennen van buiten je studie en andere jaarlagen. Je wordt als je gaat studeren in het diepe gegooid tussen allemaal nieuwe mensen. Een studentenvereniging helpt enorm om snel je plekje te vinden en aan het nieuwe leven als student te wennen.
Ik had na een paar maanden een heel nieuw netwerk aan vrienden van SSR, die nu, drie jaar later, nog steeds tot mijn beste vrienden behoren.

Ik ben in mijn eerste jaar meteen bij een dispuut gegaan, omdat ik graag mensen wilde leren kennen. Mijn dispuut, de Witte Wieven, is een van de drie vrouwendisputen van SSR. We zijn ontzettend hecht en zien elkaar op dagelijkse basis. Het is niet alleen borrelen, ik heb altijd iemand om samen mee te eten, te sporten of te studeren in de UB!

Andere interessante ervaringen