De ervaring van Sem

Hé! Ik ben Sem. Als je dit leest, heeft SSR-Leiden zo te zien je aandacht getrokken. Leuk! Doet me denken aan hoe dat bij mij ging, een paar jaar terug. Ik was toen met mijn El Cid groepje langs alle verenigingen gegaan en kreeg te zien wat Leiden allemaal te bieden had. Moet je nagaan, ik was eerst niet eens van plan om lid te worden, en nu zit ik hier een stukje te schrijven om jou warm te maken voor SSR. Ironisch, niet? En ik zit nu ook na te denken: waarom ben ik ook alweer lid geworden? Ik zal het proberen te beschrijven, maar… het is nu lastig voor jullie om je in te beelden hoe het daar is, nu je het niet met je eigen ogen kan zien. Hopen dat je een goede verbeelding hebt…

Als ik naar SSR ga en de deur open, ben ik opeens in een drukke, gezellige plaats.Het geluid van pratende mensen is bijna oorverdovend. Opeens wordt een plank hout met bier over me heen getild (lees: een meter). Overal om me heen zijn mensen aan het praten. Bij een borrel voelt het alsof ik een bruisend dorp binnenloop waar ik al jaren woon en wat ik goed ken. Iedere week op SSR, als ik rondkijk, zie ik op ongeveer dezelfde plek dezelfde disputen die hun ding doen. Net als in een dorp heb je een breed scala aan mensen, die allemaal trekken naar een bepaalde groep en dus plaats. Uiteindelijk wurm ik me door naar de mensen waar ik naartoe ben getrokken – in mijn geval het dispuut BLOQ – en ga ik daar genieten van een sublieme avond. Ik heb destijds voor BLOQ gekozen omdat we daar enorm genieten van het leven (denk aan lekker eten en – ehem – goed bier). Zelf heb ik daar ontzettend veel mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Ik houd er superveel sociaal contact aan over. Mis ik ze nu? Ja! Maar ik weet ook dat we alles gewoon kunnen gaan oppakken wanneer dat weer kan.

Andere interessante ervaringen