Meer dan borrelen

Bij een studentenvereniging denken veel mensen snel aan borrelen en feesten. Dit is echter niet het enige wat op SSR gebeurt. Op SSR kun je je namelijk ook actief opstellen op gebied van cultuur, sport, reizen en studie.

Cultuur

Elk jaar organiseert het EersteJaarsTheater een toneelstuk geheel geproduceerd en opgevoerd door eerstejaars. Voor ouderejaars is er sinds een aantal jaar een samenwerking met NSL waarin ook een toneelstuk wordt opgevoerd. Daarnaast heeft SSR een huisband (Necessary) die naast hun optredens regelmatig jamsessies organiseert voor de leden. Ook zorgt de Culturele Commissie voor verschillende culturele activiteiten door het jaar heen, van wijnproeverij tot cabaretvoorstellingen en filmmaaltijden.

Sport

Er bestaan verschillende sportteams op SSR, zoals de Hockey Equipe en het voetbalteam. Naast deze teams is er ook een Rencie, die samen hardloopt. Elk jaar doen er verschillende leden mee aan de Batavierenrace, een hardloopwedstrijd voor studenten. Ook is het altijd mogelijk om als lid zelf een sportteam op te richten voor een sport die we nog niet beoefenen! Op dit moment wordt namelijk ook een dansteam opgericht, hier zou jij als nieuw lid ook aan mee kunnen werken.

Reizen

Vanuit de Reiscommissie wordt er elk jaar een reis georganiseerd naar een stad in Europa. Zo zijn SSR-leden de afgelopen jaren al in Keulen, Brussel, Boedapest en Frankfurt geweest. Ook in de winter reizen we wat af. Leden wagen zich dan voor een studentenprijsje op de skilatten en snowboards tijdens de SnowCo. Tijdens deze reizen wordt een geheel programma verzorgd vanuit de commissie, maar je kan ook lekker je eigen plan trekken! Disputen organiseren vaak ook reizen naar allerlei plekken op de wereld, deze zijn echter wel alleen toegankelijk voor leden van het dispuut.

Studie

Buiten alle leuke feesten en activiteiten moet er als student natuurlijk ook hard gestudeerd worden! Ook dit kan op SSR, waarbij er gebruik kan worden gemaakt van de computers op de computerkamer. Vanuit SSR worden er verschillende studiegerelateerde activiteiten aangeboden, zoals een Carrièredag of een LinkedIn-workshop. Ook gaan gesprekken op de borrel regelmatig over studeren, want met 900 leden is er altijd wel iemand die jouw studie doet en je eventueel wilt helpen!