Vereniging

SSR-Leiden is één van de grote vijf studentenverenigingen in Leiden. Onze 850 leden zorgen voor een leuke en actieve sfeer in het pand. Hiermee is SSR groot genoeg om alles te bieden wat je van een studentenvereniging mag verwachten, maar klein genoeg om niet in de massa te verdrinken. De diversiteit aan leden is ons belangrijkste kenmerk: van alternatief tot jasje-dasje, je vindt ze allemaal naast elkaar aan de bar of in een commissie. De open en geïnteresseerde houding van onze leden zorgt ervoor dat je in no-time veel verschillende mensen leert kennen en je je meteen thuis voelt.

Disputen vormen binnen SSR de hoofdstructuur. Dit zijn verbanden met leden van verschillende jaarlagen. SSR kent negentien disputen, zowel gemengd als ongemengd, met allemaal een ander karakter. Deze diversiteit aan disputen zorgt ervoor dat er altijd wel een dispuut is waar je bij past. Naast disputen is er op SSR nog een andere structuur te vinden: korrels. Deze vrijblijvende vriendengroepen met een eigen naam kunnen door alle leden van de vereniging worden opgericht en zorgen voor een actief verenigingsleven.

Alles wat op SSR gebeurt, wordt door commissies georganiseerd. Ruim veertig commissies drukken hun stempel op SSR. De commissies variëren van een bar- en kookcommissie tot commissies die culturele activiteiten en grote feesten organiseren. Het leukste hieraan is dat alle commissies toegankelijk zijn voor eerstejaars.

Wat jij uit je lidmaatschap wil halen, is echter aan jou. SSR kent nauwelijks verplichtingen en sluit daarom perfect aan op je studie. Bij ons vind je geen verplichte borrelavonden of scheve gezichten als je even niet kunt komen vanwege je tentamens. Bovendien hoor je er als eerstejaars vanaf het begin gewoon bij!

Als je meer wil weten over onze vereniging, commissies en disputen, kijk dan op de betreffende pagina’s voor meer informatie.