Vereniging

SSR-Leiden is één van de vijf grote studentenverenigingen in Leiden. Onze meer dan 900 leden zorgen voor een leuke en actieve sfeer in het pand. SSR is hiermee groot genoeg om alles te bieden wat je van een studentenvereniging mag verwachten, maar klein genoeg om niet in de massa te verdrinken. De diversiteit aan leden en disputen is ons belangrijkste kenmerk: van alternatief tot jasje-dasje, je vindt ze allemaal naast elkaar aan de bar of in een commissie. De open en geïnteresseerde houding van onze leden zorgt ervoor dat je in no-time veel verschillende mensen leert kennen en je je meteen thuis voelt.

Disputen vormen de hoofdstructuur binnen SSR. Dit zijn verbanden met leden van verschillende jaren. SSR kent negentien disputen, zowel gemengd als ongemengd, met allemaal een ander karakter. Deze diversiteit aan disputen zorgt ervoor dat er altijd wel een dispuut is dat bij jou past!

Alles wat er op SSR gebeurt wordt door commissies georganiseerd. SSR telt ruim veertig commissies. Deze variëren van bar- en kookcommissie tot commissies die culturele activiteiten en grote feesten organiseren. Het leuke hieraan is dat alle commissies toegankelijk zijn voor eerstejaars.

Wat jij uit je lidmaatschap wil halen is echter helemaal aan jou. SSR kent nauwelijks verplichtingen en sluit daarom perfect aan op je studie. Bij ons vind je geen verplichte borrelavonden of scheve gezichten als je even niet kunt komen vanwege je studie. Bovendien hoor je er als eerstejaars vanaf het begin helemaal bij!

Als je meer wil weten over onze vereniging, commissies en disputen, kijk dan op de betreffende pagina’s voor meer informatie.