Lid worden

Ben jij nu al helemaal enthousiast geworden voor onze mooie vereniging? Zie jij jezelf hier rondlopen? Wil jij je studententijd op SSR beginnen? Word dan lid!

SSR helpt jou in je nieuwe stad Leiden!

Tijdens de EL CID-week kan je je inschrijven op SSR. Dit gebeurt bij ons in het pand aan de inschrijftafel. Deze bevindt zich in de CoKa op de eerste verdieping. Je kan je ook inschrijven bij onze standjes op de infomarkt of bij het LEF. Wanneer je nog twijfelt kan je natuurlijk altijd naar ons pand komen voor een rondleiding. Ook als je nog vragen hebt kan je gerust langskomen!

 Wil je lid worden? Dat kan!

Als je je wil inschrijven moet je de volgende zaken meenemen:

  • Collegekaartnummer/bewijs van inschrijving van elke Nederlandse Universiteit of Hogeschool
  • Kopie van je legitimatiebewijs (let op: geen rijbewijs)
  • IBAN-rekeningnummer
  • €30,- als tegoed voor op je ledenpas. Dit kan je ook pinnen!
  • Twee identieke pasfoto’s. Als je deze niet hebt wordt er een foto op SSR gemaakt
  • Optioneel: €20,- indien je een jaartrui wilt kopen.
  • Optioneel: €2, 50 indien je een sjaarzenposter wil kopen.

Contributie

Als lid betaal je elk jaar contributie van 120 euro. Omdat de EL CID-week al een relatief prijzige week is met veel uitgaven, wordt de contributie pas in november van je rekening afgeschreven. Uiteraard krijg je van te voren nog een herinnering!

Werkweek

In de week na de EL CID vind de werkweek plaats. De werkweek is in eerste instantie bedoeld om geld op te halen voor de vereniging, maar het is ook een super gezellige week waarin je andere eerstejaars leert kennen. Mocht je de werkweek echt niet kunnen lopen is er altijd een mogelijkheid om deze af te kopen.

Kampweek

De kampweek is dé week waarin je de rest van de eerstejaars, de ouderejaars en de vereniging leert kennen. We verblijven met z’n allen op een locatie in Limburg waarbij de eerstejaars binnen in bedden slapen en de ouderejaars kamperen op het veld. De kosten voor de kampweek bedragen 91 euro en worden ook in november afgeschreven. Ook is het mogelijk om minder dagen mee te gaan, waardoor de prijs lager uitvalt. Het is natuurlijk wel het leukste om de hele week mee te pakken!

En verder?

Tot slot heb je als eerstejaars afwas- en dagdiensten. Één keer in de zes weken was je samen met andere eerstejaars af of vervul je wat klusjes in het pand. De hoeveelheid valt erg mee en bovendien doe je ze samen met je mede-eerstejaars.

Kan je niet bij de werkweek en kampweek zijn?

Laat je niet ontmoedigen! Deze weken zijn niet verplicht om lid te worden. Ze garanderen een hoop gezelligheid, plezier en goede ervaringen, maar dit zal je in de komende jaren op SSR ruimschoots in kunnen halen!

Heb je toch nog vragen?
Je mag ze altijd stellen door te mailen naar elcidx@ssr-leiden.nl!