Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik me inschrijven?

De inschrijvingen zijn open van 16 tot en met 21 augustus. Je kan je inschrijven tijdens de dagen waarbij jij ingedeeld bent in de EL CID en naar Leiden komt.

 • Aankomend eerstejaars die meelopen met de EL CID kunnen zich inschrijven tussen 13.00 en 18.00 uur van 16 tot en met 21 augustus. We streven er naar om dit zo veel mogelijk fysiek te kunnen doen.
 • Mocht je in verband met het coronavirus niet naar SSR kunnen komen om je fysiek in te schrijven dan zal het mogelijk zijn om je online in te schrijven. Meer informatie hierover zal volgen!

Als je je inschrijft moet je de volgende dingen bij de hand houden:

 • Collegekaart(nummer)/bewijs van inschrijving bij de uni/hogeschool
 • Kopie van legitimatiebewijs (LET OP: geen rijbewijs)
 • IBAN-rekeningnummer
 • Gegevens van je huisarts.
 • Pasfoto

Bij de online inschrijving wordt jullie gevraagd om een pasfoto en kopie van je legitimatiebewijs te mailen.

Is SSR te combineren met mijn studie?

Jazeker! Omdat op SSR niks verplicht is, kan je zelf kiezen op welke momenten je studie belangrijker is, maar is er ook zeker mogelijkheid om even stoom af te blazen na een hele dag studeren. Zo kan je SSR bijvoorbeeld zien als een soort motivatie om overdag hard te studeren, zodat je ‘s avonds naar de vereniging kan komen!

Er blijkt zelfs uit onderzoek dat leden bij verenigingen procentueel vaker hun BSA halen!

Hoe gaat de KMT er dit jaar uit zien?

Dit jaar zal de KMT er iets anders uitzien dan normaal gesproken. In plaats van dat we met z’n allen op Kampweek gaan, zullen er KMT-dagen plaatsvinden. Deze periode wordt ook wel de NC-In genoemd. Als de maatregelen het toelaten, zullen de KMT-dagen zondag 29 augustus tot en met vrijdag 3 september plaatsvinden in omgeving Leiden.

Voor nu houden we rekening met twee scenario’s:

 • De KMT dagen zullen door iedereen tegelijk gevolgd worden. Dit betekent dat er van 29 augustus tot en met 3 september een KMT programma zal zijn.
 • De KMT dagen zullen in 2 shifts verdeeld worden. Dit betekent dat je 29 augustus tot en met 31 augustus óf 1 september tot en met 3 september de KMT-dagen zal lopen.

Welk scenario we zullen volgen is afhankelijk van de geldende maatregelen van de overheid op dat moment.

Tijdens deze dagen zal je worden ingedeeld in een mentorgroepje. Twee ouderejaars zullen je helpen de vereniging te leren kennen en je ook in de periode na de KMT-dagen verder begeleiden.

Ik kan niet naar de KMT dagen, zijn er andere mogelijkheden?

Mocht je niet naar de KMT-dagen kunnen komen dan is het ook een optie om naar de Na-KMT te gaan. Ook deze Na-KMT vindt op SSR plaats en is een soort verkorte versie van de KMT-dagen. Deze zal plaatsvinden op 29 en/of 30 augustus.

Wat zijn uitloopweken?

Vanaf 30 augustus zal je gaan beginnen met je studie! Op SSR zal er dan worden begonnen met de uitloopweken, ook wel de NC-Uit genoemd. Tijdens deze weken worden er activiteiten georganiseerd speciaal voor de eerstejaars. Op deze manier kan je de vereniging nog beter leren kennen. In deze weken kun je samen met je mentorgroepje van alles beleven en leren op SSR.

Hoe veel kost het lidmaatschap?

Er zijn een aantal dingen waar je voor betaalt als je je inschrijft bij SSR. Deze dingen zijn:

 • De contributie. Deze is €120,- en wordt rond november afgeschreven.
 • Het inschrijfgeld. Dit bedraagt €50,-.
 • De aanschaf van je ledenpas. Deze is €30,-. Dit geld komt ook op de pas zelf te staan en hier kun je dus gewoon van borrelen! Om er meer geld op te zetten moet je de pas gedurende het jaar zelf opwaarderen.

Er zijn ook wat dingen die je er optioneel bij kan kopen (maar die wel heel leuk zijn):

 • De lichtingstrui. Deze trui is specifiek voor jouw lichting gemaakt en dus ook anders dan die van alle andere lichtingen. De prijs is nog onbekend.
 • De eerstejaarsposter. Op deze poster kan je al jouw medesjaarzen terugvinden met naam en foto.

Mag ik me aanmelden als ik nog geen 18 ben?

Dat mag zeker! Jonge leden zijn net zo leuk als oude leden. SSR hanteert geen bepaalde datum waarvoor je 18 geworden moet zijn. De leeftijdsgrens die SSR hanteert is 16 jaar of ouder. Wel wordt er natuurlijk gehandhaafd op de leeftijdsgrens voor alcohol. Er wordt in SSR geen alcohol geschonken aan minderjarigen.

Wat is precies de structuur op SSR?

Op SSR bestaat de hoofdstructuur uit disputen. Een dispuut is een groep met leden van verschillende jaarlagen, waar elk jaar een nieuwe lichting bij komt. Het lidmaatschap bij een dispuut is op SSR niet verplicht, maar natuurlijk wel heel leuk. Naast disputen zijn er ruim 40 commissies die van alles en nog wat organiseren op de vereniging. Ook als eerstejaars kun je je steentje bijdragen voor de vereniging in een van de commissies. Dan zijn er nog de korrels, een soort jaarclubs. Een korrel vorm je met andere eerstejaars in het begin van je tijd op de vereniging. Ook korrels zijn niet verplicht, maar wel een hele goede manier om een band op te bouwen met je lichtingsgenoten.

Is het erg als je (nog) niet bij een dispuut zit?

SSR is ook zeker leuk zonder dispuut! Je kunt op SSR een eigen invulling geven aan hoe actief je wilt zijn binnen de vereniging. Naast disputen maak je in de kennismakingstijd met je eigen lichting vaak een vriendengroep en kun je ook actief worden door commissies te doen. Daarnaast zijn onze leden hartstikke open en altijd wel bereid een praatje met je te maken, dit zorgt ervoor dat je je nooit op de borrel hoeft te vervelen!

Heeft SSR een ontgroening?

Er is bij SSR geen sprake van een ontgroening. Op SSR heb je een kennismakingstijd maar deze heeft nadrukkelijk géén ontgroenend karakter.

Waarom zou ik lid worden van SSR?

In een periode als deze, met weinig fysieke activiteiten en vaak online colleges, is het moeilijker om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je in een nieuwe stad woont al helemaal. Daar komt SSR om de hoek kijken. Een studentenvereniging is namelijk dé plek om nieuwe mensen te ontmoeten. SSR biedt, vanwege haar weinige verplichtingen voor leden, een laagdrempelige manier om toch een hoop nieuwe vrienden te maken. Ook kun je veel nieuwe vaardigheden ontwikkelen die later van pas kunnen komen (denk aan evenementen organiseren, bar staan, plaatjes draaien etc.). Lid worden van een studentenvereniging is een uitstekende manier om je studententijd écht te laten beginnen.

Hoeveel kost een drankje op SSR?

SSR heeft een groot assortiment aan drankjes, allemaal voor een aanzienlijk lagere prijs dan in de kroeg! Zo kost een biertje bij ons maar 1 euro, en kun je voor lage prijs veel soorten fris, mixjes, shotjes, cocktails en speciaalbiertjes krijgen. We hebben zelfs het grootste assortiment sterke drank van Leiden!