Vereniging

Welkom bij SSR-Leiden! Wij zijn één van de grootste vijf studentenverenigingen in Leiden. Met ruim 900 leden, 20 verschillende disputen en ruim 40 commissies heeft SSR voor iedereen wel wat in huis. In ons prachtige pand in de oude binnenstad zorgen we er samen voor dat we een onvergetelijke studententijd hebben. SSR is een open en toegankelijke vereniging. Iedereen is er welkom: van jasje-dasje tot alternatief. SSR is dan ook een van de weinige verenigingen met bijna een 50/50 man-vrouw verdeling.

Disputen als hoofdstructuur

SSR heeft disputen als hoofdstructuur. In tegenstelling tot jaarclubs of cordialen zijn dit verticale verbanden die door meerdere jaarlagen gaan. Ieder dispuut heeft zijn eigen karakter, grapjes en dispuutskleding. Er zijn 14 gemengde disputen, 3 herendisputen en 3 damesdisputen. Allemaal hebben zij hetzelfde doel: vrienden voor het leven maken. De grote variatie in disputen zorgt ervoor dat je altijd een dispuut vindt dat bij jou past! Ook wanneer je kiest om niet bij een dispuut te gaan, kun je nog steeds een geweldige tijd hebben op onze vereniging.

Commissies als drijfveer 

Verder heeft SSR ook een drijfveer, namelijk de commissies. Commissies zijn de groeperingen die bijvoorbeeld je drankje inschenken, je maaltijd koken of te gekke feesten of reizen organiseren. SSR houdt haar visie graag jong en vernieuwend, daarom bestaat iedere commissie voor de helft uit eerstejaars! Dus ook als eerstejaars kan je actief bezig zijn met het organiseren van activiteiten op SSR. 

Ervaringen van onze leden