Disputen

Eén van de verbanden waarin leden zich binnen SSR verenigen is een dispuut. Disputen zijn hechte, verticale verbanden. Dit betekent dat een dispuut verschillende lichtingen heeft en dus leden heeft van verschillende studiejaren en SSR-lichtingen. Zo kom je actief in contact met leden van buiten je eigen lichting.

20 disputen

SSR heeft 20 disputen die allemaal een unieke identiteit hebben. SSR heeft maar liefst 14 gemengde disputen, waar zowel mannen als vrouwen lid zijn. Daarnaast zijn er ook drie herendisputen en drie damesdisputen. Het karakter van de disputen is erg divers. Zo zijn er traditionele disputen, die jasje-dasje op de borrel verschijnen om al zooiend een borreltafel te bemachtigen, maar zijn er ook alternatieve disputen en disputen die liever rustig met elkaar eten en borrelen. Zo is er qua disputen voor ieder wat wils binnen SSR. Wat alle disputen gemeen hebben is dat het lidmaatschap van een dispuut garant staat voor een hechte band met je dispuutsgenoten en een hoop leuke activiteiten buiten de SSR-borrels om.

Op SSR is er ook plaats voor gezonde concurrentie tussen de disputen. Zo is er elk jaar een DisputenContestWeek waarin disputen verschillende activiteiten ondernemen om zo veel mogelijk punten te behalen. Daarnaast is er ook elk jaar de Gotcha-week, waarin disputen met waterpistolen de strijd aangaan.

Geen verplichtingen, wel mogelijkheden

Een dispuut is een leuke aanvulling op je tijd bij SSR, maar het is niet verplicht om lid te worden van een dispuut. Je kunt ook actief worden zonder dispuut, bijvoorbeeld in commissies of een korrel. Korrels zijn informele vriendengroepen binnen SSR. Meer informatie over commissies kun je vinden onder het kopje ‘commissies’.