Informatie voor ouders

Gedurende de EL CID-week maken de toekomstige studenten aan de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden kennis met de stad. Hierbij hoort ook het studenten- en verenigingsleven. Leiden biedt een grote verscheidenheid aan soorten verenigingen, van sport tot religie tot gezelligheid.

Eén van de vijf grote gezelligheidsverenigingen

SSR-Leiden behoort tot één van de vijf grote gezelligheidsverenigingen die Leiden rijk is. SSR staat bekend om zijn vele mogelijkheden, zonder dat hier veel verplichtingen aan gekoppeld zijn. Naast studie vindt de vereniging het belangrijk ruimte te geven voor vermaak en sociale ontwikkeling. Het leren kennen van nieuwe mensen met verschillende achtergronden en studies wordt daarom ook gestimuleerd. Naast op dinsdag borrelen en dixo-feesten op vrijdag is er altijd de mogelijkheid tot het zelf organiseren van evenementen.

Commissies

SSR kent vele commissies waar leden samenwerken om bijvoorbeeld een activiteit of feest te organiseren. Door de kennis en verschillende achtergronden van leden te combineren komt hier altijd iets moois uit. Door middel van commissies is het ook mogelijk extra (nieuwe) vaardigheden te leren zoals samenwerken, lay-outen of muziek draaien. Commissies gaan ook veel met de actualiteit mee, zo wordt er elk jaar een Groot Maatschappelijk Evenement georganiseerd waar symposia gegeven worden over onderwerpen als mentale gezondheid en sociale media.

20 disputen

SSR heeft op dit moment 20 disputen. Disputen zijn verticale verbanden met leden uit meerdere jaarlagen. Hierdoor is er meer contact tussen leden van verschillende leeftijden en studiejaren. Het is niet verplicht om bij een dispuut te gaan, maar wel vaak erg leuk! Met je dispuut doe je vaak dingen samen, ook buiten de vereniging om. Denk bijvoorbeeld aan op vakantie, samen studeren of samen chillen in het park. Naast de disputen zijn er meer dan genoeg andere mogelijkheden om actief te zijn binnen de vereniging.

Niets hoeft, alles mag

SSR vind het belangrijk dat ondanks alle gezelligheid alsnog de juiste studieresultaten behaald worden, daarom zijn er geen verplichtingen bij onze vereniging. Dit betekent dat vrijwel niets hoeft maar alles mag. Mocht het studeren nou toch niet goed gaan zijn er binnen de vereniging altijd leden bereid om hierbij te helpen. Daarnaast wordt in het eerste jaar door het bestuur ook een gesprekje afgenomen om te kijken hoe het met de leden gaat. . Uit statistisch onderzoek van de Universiteit Leiden is zelfs gebleken dat studenten aangesloten bij een vereniging een hoger BSA-slagingspercentage hebben dan niet-leden.

El Cid week

Mocht uw kind lid worden, dan zal deze na de EL CID kennismaken met SSR-Leiden in onze zogenoemde introductieweken. Dit is een periode van twee weken waarin uw kind de vereniging leert kennen. Hierna volgen de uitloopweken; vier weken waarbij er elke dag voor eerstejaars een activiteit wordt georganiseerd. Dit alles is natuurlijk geheel vrijblijvend en SSR heeft hierbij geen ontgroenend karakter.

Mocht u na het lezen nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u ons altijd benaderen via het e-mailadres bestuur@ssr-leiden.nl of het telefoonnummer: 071-5120900