Meer dan borrelen

Sport

Er bestaan verschillende sportteams op SSR, zoals de Hockey Equipe en het voetbalteam, maar ook een tennisteam. Naast deze teams is er ook een Rencie, die samen hardloopt. Elk jaar doen er verschillende leden mee aan de Batavierenrace, een hardloopwedstrijd voor studenten. Ook is het altijd mogelijk om als lid zelf een sportteam op te richten voor een sport die we nog niet beoefenen!

Cultuur

Mocht je op cultureel gebied iets extra’s willen doen, dan zit je bij SSR ook goed. Er zijn meerdere commissies die verschillende activiteiten aanbieden. Zo is er het SSR-theater, de plek bij uitstek als je wilt shinen in de spotlight. Dit zorgt voor leuke ontmoetingen en veel enthousiasme, wat meedoen aan de commissie het volledig waard maakt.

Het Groot Maatschappelijk Evenement (GME) is niet alleen een bekend fenomeen voor leden van de vereniging, maar ook voor Leidenaren. Het GME is een dag gevuld met workshops en lezingen. Het thema verschilt van jaar tot jaar, maar is altijd terug te vinden in onze maatschappij. Zo zijn er thema’s als duurzaamheid of mentale gezondheid. Op deze manier kan SSR elk jaar weer iets doen voor de stad.

Reizen

Op het gebied van reizen kun je op SSR alle kanten op. Elk jaar organiseert de reiscommissie een reis waar leden van de hele vereniging op mee mogen. De afgelopen jaren zijn onze leden al naar Brussel, Keulen, Boedapest en Frankfurt afgereisd. Ook wordt er elk jaar tijdens de SnowCo flink gewintersport. Onze leden wagen zich dan voor een studentenprijsje op de skilatten en snowboards in bijvoorbeeld de Franse of Italiaanse Alpen. Tijdens deze reizen wordt een geheel programma verzorgd vanuit de commissie, maar je kan ook lekker je eigen plan trekken!

Daarnaast organiseren disputen hun eigen weekendjes , stedentripjes en langere vakanties. Veel disputen organiseren in hun lustrumjaar een grotere, vaak verre reis. Alles is mogelijk!

Studie

Bij SSR vinden we het belangrijk dat je naast feesten en plezier hebben ook goed kan studeren. In de computerkamer staan daarom computers waar je aan je studie kunt werken. Heb je toch moeite om je te focussen op je studie? Je kan altijd rondvragen op de vereniging, want met 900 leden is er altijd wel iemand die jouw studie doet en je eventueel wilt helpen!